وکیل ملکی تهران⚖️ ۰۹۱۲۸۰۴۶۳۹۴-گروه وکلای ایران آرتا
5 تیر 1402
بروزرسانی: ۱۸ اسفند ۱۴۰۲
معاملات ملکی یکی از مهمترین و پیچیدهترین فعالیتهای اقتصادی و وکیل ملکی یکی از باهوش ترین وکلای دادگستری در هر جامعهایست.
خرید و فروش ملک، قراردادهای رهن و اجاره و سایر مسائل مرتبط با ملک و املاک، اموری هستند که نیاز به دانش و تخصص حقوقی دارند.
به همین دلیل، وکلای ملکی نقش بسیار مهمی در این معاملات ایفا میکنند. در این مقاله از ایران آرتا، به نقش وکیل ملکی و اهمیت حضور او در معاملات ملکی و دعاوی دادگاهها خواهیم پرداخت.
اگر این مقاله را مطالعه بفرمایید قطعاً راه حل صحیح پیش روی شما قرارخواهد گرفت. با ما همراه باشید.
نقش وکیل ملکی
۱.تشخیص دقیق موضوع و مشکل موکل
بدین گونه که یک وکیل ملکی می بایست با توجه ماهیت عقود و قراردادهای مختلف نسبت به یک ملک مانند هبه ، صلح ، بیع ، اجاره ، وقف ،رهن و غیره و استدلال و تجزیه دقیق موضوع نسبت به ارائه بهترین راه حل حقوقی و یا طرح دعوای مناسب در دادگاه اقدام نماید.عدم تشخیص صحیح ، منجر به تضییع حقوق موکل اعم از مادی و معنوی و اطاله زمان خواهد شد. این قسمت از تخصص وکیل را میتوان با نحوه عملکرد یک پزشک در تشخیص نوع بیماری فرد دانست همانطور و که تشخیص صحیح و به موقع یک بیماری و اقدامات درمانی میتواند آن فرد را از چنگال مرگ نجات دهد ، تشخیص صحیح موضوع توسط وکیل و ارائه راه حل مخصوص به آن نیز منجر به پیروزی فرد یا حداقل تضرر کمتر او خواهد بود.
۱. حفاظت از منافع و مصلحت موکلین:
یکی از اصلیترین نقشهای وکیل ، حفاظت از منافع مشتریان است. وکلای ملکی در فرآیند خرید و فروش ملک، قراردادهای رهن و اجاره و سایر معاملات مربوط به املاک، به عنوان نماینده حقوقی مشتریان عمل میکنند. آنها با بررسی و تحلیل معاملات، مشاوره حقوقی، انجام مذاکرات و تدوین قراردادهای متعارف حقوقی، منافع مشتریان را حفظ میکنند.
۲. تسهیل فرآیند معاملات یا دعاوی ملکی:
معاملات ملکی پیچیدگیها و فرآیندهای حقوقی زیادی دارند. وکلای ملکی با داشتن دانش و تخصص لازم در حقوق ملکی، به تسهیل و تسریع فرآیند معاملات کمک میکنند. آنها قوانین و مقررات مربوطه را به صورت کامل مطالعه کرده و مشتریان خود را در رعایت آنها همراهی میکنند.این همراهی باعث اطمینان خاطر بیشتر موکل در برقراری قراردادهای حقوقی سالم و مطمئن تر میگردد.
حضور وکیل متخصص در این مقطع علاوه بر موارد فوق باعث جلوگیری یا پیشگیری از بروز بسیاری از دعاوی و اختلافات در دادگاه ها خواهد شد .دعاوی که بسیار بیشتر از هزینه حق الوکاله وکیل هزینه بر خواهد بود. و صرف نظر از هزینه های تحمیلی ، تخریب روحیه و از دست دادن اوقات طلایی زندگی در راه پر پیچ و خم و ناملایم دادگاه از دیگر دستاوردهای عدم استفاده از وکیل خواهد بود.
۳. مشاوره حقوقی تخصصی:
وکلای ملکی نه تنها در فرآیند معاملات به مشتریان خود کمک میکنند، بلکه در ارائه مشاوره حقوقی قبل از شروع معاملات نیز نقش بسیار مهمی دارند.آنها با بررسی موقعیت حقوقی مشتریان، مسیر صحیح را به آنها پیشنهاد میدهند و در تنظیم و تدوین اسناد و قراردادهای حقوقی به موکلین کمک میکنند.
۴. حل اختلافات:
در صورت بروز اختلاف یا حتی درگیری در معاملات ملکی، وکیل ملکی به عنوان مشاور حقوقی مشتری، نقش حلکننده را برعهده میگیرد.وکلا با استفاده از دانش و تخصص حقوقی خود، به حل اختلافات، رسیدگی به ادعاها و دفاع از حقوق مشتریان میپردازند. تنها حس وجود شخصی متخصص حقوقی بین طرفین معامله، آنان را از بسیاری از پیشامدهای احتمالی و یا سواستفاده از طرف مقابل بازخواهد داشت.
چه زمانی به وکیل ملکی مراجعه کنیم؟
در معاملات و دعاوی ملکی، مراجعه به وکیل این حوزه برای مشاوره حقوقی و حفظ منافع شما بسیار حائز اهمیت است. در این بخش، به برخی از مواردی که در آنها نیاز به مشاوره با وکیل متخصص احساس میشود، خواهیم پرداخت.
۱-خرید یا فروش ملک
هنگام خرید یا فروش یک ملک، مراجعه به وکیل ملکی ضروری است. چراکه وی میتواند به شما کمک کند تا معامله را با دانش کافی و بدون هیچگونه ریسکی انجام دهید.آنها میتوانند قراردادها را بررسی کرده و از جزئیات حقوقی و مالی آگاه شوند تا از بروز مشکلات در آینده جلوگیری کنند.
فی المثل قراردادی که بی توجه به حقوق خریدار صرفا برای فروشنده حق فسخ یا وجه التزامی درنظر گرفته نمیتواند قرارداد مفیدی برای خریدار باشد یا عکس این مورد برای فروشنده. بنابراین دخالت به موقع وکیل ملکی در اینگونه موارد بسیار مفید خواهد بود.
۲-قراردادهای رهن و اجاره
در صورتی که نیاز به انعقاد قرارداد رهن و اجاره ملک دارید ، وکیل ملکی میتواند به شما کمک کند تا قراردادها و شرایط مالی را به درستی درک کنید.آنها میتوانند شرایط رهن و اجاره را بررسی کرده و هرگونه نقض حقوقی یا نقص در قراردادها را شناسایی کنند. در بحث روابط موجر و مستاجر که نیاز به انعقاد عقود اجاره داریم ، دو بحث بوجود می آید:
ابتدا اجاره املاک مسکونی و دیگری اجاره املاک تجاری مانند مغازه و غیره. اجاره املاک مسکونی مشمول قسمت ابتدایی قانون روابط موجر و مستاجر سال ۱۳۷۶ و مواردی نیز مشمول قانون سال ۶۲ در خصوص شرایط فسخ اجاره نامه بوده که در حد خود نکات و پیچیدگی هایی را داراست؛
لکن در اجاره املاک تجاری وارد مقوله بسیار پیچیده و تخصصی سرقفلی و حق کسب و پیشه یا تجارت میشویم که قطعا نیاز به حضور وکیل متخصص در این حوزه احساس خواهد شد. بنابراین عدم دخالت بموقع وکیل در این موارد گاهاً حقوق یکطرفه و ناخواسته ای را تا ابد بر دوش یکی از طرفین این قراردادها خواهد گذاشت.
۳-مشکلات مربوط به مالکیت
در صورت غفلت در بند قبلی یعنی چنانچه از دخالت وکیل ملکی در بررسی قرارداد قبل از امضاء آن شما مسامحه و کوتاهی نمایید به این مرحله خواهیم رسید . بنابراین در صورت بروز مشکلات مربوط به ملک، مانند اختلاف در ادعای مالکیت یا تخلف از قرارداد ملکی، قبل از طرح دعوا در دادگاه و یا پس از طرح چنین دعاوی توسط طرف مقابل، مراجعه به وکیل ملکی ضروری است.
بسیار شایع است افراد خود اقدام به دادخواست دعاوی ملکی مینمایند .در همینجا باید عرض کنم اولین اشتباه در طرح چنین دعاوی میتواند آخرین اشتباه و یا لااقل ضرر بسیار بالا باتوجه به ارزش ملک متنازع فیه داشته باشد. وکلای ملکی میتوانند در تحلیل موقعیت حقوقی به شما کمک کنند و راهکارهایی برای حل و فصل این اختلافات ارائه دهند.
۴-امور مربوط به ارث و وصیتنامه
در صورت وجود ملک موروثی یا نیاز به تدوین وصیتنامه، وکیل ملکی میتواند راهنمای خوبی برای شما باشد.این وکلا با قوانین مربوط به ارث و وصیتنامه آشنا هستند و میتوانند شما را در تدوین و اجرای صحیح وصیتنامه یا روند تقسیم میراث راهنمایی کنند.
فرض کنید یک آپارتمان به چند نفر بعنوان ورثه به ارث رسیده و احدی از وراث همکاری لازم را با مابقی ورثه انجام نمیدهد در این فرض چنانچه ورثه قصد تقسیم ملک را داشته ولی ورثه دیگر مخالف باشد چه باید کرد مشورت شما در این موضوعات با وکیل ملکی بسیار راهگشا است.
یا فرض کنید احدی از ورثه وصیت نامه ای از شخص متوفی یا همان مورث خود در اختیار دارد و ادعا مینماید که مورث قبل از فوت درصدی مشاعی از ملک یا ماترک را به نفع او وصیت نموده و مابقی وراث این وصیت را برای اولین بار دیده و نسبت به وجود چنین وصیتی تردید دارند به نظر شما اینجا چه باید کرد؟
تمامی این موضوعات راهکارها و راه حل های حقوقی و تخصصی خود را می طلبد و تنها یک وکیل ملکی خبره قادر به ارائه بهترین روش حقوقی ممکن خواهد بود .
۵-دعاوی مختلف ملکی
در مبحث املاک ، دعاوی مختلفی برای طرح در دادگاهها وجود دارد هرگاه با مواردی از شکایت توسط شخصی راجع به ملکی از املاک خود طرف دعوا قرارگرفتید حتماً با وکیل متخصص ملکی مشورت کنید.تعدادی از این دعاوی مانند:
- دعوای الزام به تنظیم سند رسمی ملک
- دعوای الزام به اخذ پایان کار
- دعوای اثبات مالکیت مال غیرمنقول یا ملک
- دعوای خلع ید نسبت به اموال غیرمنقول
- دعوای ابطال یا بطلان سند رسمی ملک
- دعوای افراز املاک مشاع در دادگاه
- گرفتن دستور فروش املاک مشاعی
- دعوای مطالبه ثمن قرارداد خرید ملک
- دعوای مطالبه سرقفلی
- دعوای مطالبه حق کسب و پیشه یا تجارت
- دعوای تخلیه عین مستاجره ملک تجاری
و بسیاری از عنوان دعاوی دیگر که ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با املاک و مستغلات دارند که در مقالات آتی قصد توضیح تک تک این عناوین ملکی را داریم که نیاز مراجعه به وکیل ملکی را می طلبد .
چه شما عزیزان قصد شروع یک طرح دعوای ملکی را داشته باشید و یا چنانچه همانطور که بیان شد شخص یا اشخاصی علیه شما طرح دعوای ملکی نموده باشند ، قطعاً میبایست با وکیل ملکی متخصص و مجرب مشورت های لازم انجام و در صورت نیاز و تشخیص ، اقدامات وکالتی صورت پذیرد.
چرا که هریک از دعاوی نامبرده فوق شرایط و قوانین مختص به خود را داراست و بی توجهی و ساده انگاری آن خسارات شدیدی را به شخص متحمل خواهد نمود.
ویژگیهای وکیل ملکی
۱. تخصص و تجربه:
وکیل ملکی باید دارای تخصص و تجربه قابل توجه در زمینه حقوق و معاملات ملکی باشد. آشنایی کامل با قوانین و مقررات مربوط به مالکیت، قراردادها و رویههای حقوقی این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
آشنایی با انواع دعاوی فوق الذکر و رویه های قضایی مرتبط با آن از ملزومات حیاتی برای یک وکیل ملکی متخصص و مجرب میباشد.
۲. دانش قانونی:
وکیل ملکی باید دارای دانش قانونی قوی بوده، قوانین و مقررات را به درستی تفسیر کند و تا حد امکان، در این زمینه بهروز باشد.قوانین و مقررات بیشماری در این خصوص به ذهن میرسد که وکلای ملکی میبایست اشرافیت کامل نسبت به این مواد قانونی و اصول حقوقی داشته باشند.قوانین مرتبط با دعاوی ملکی در ابتدا قانون مدنی بعنوان قانون مادر کاربرد اساسی و ماهیتی دارد.
از دیگر قوانین لازم قانون ثبت اسناد و املاک ، قانون پیش فروش آپارتمان ، قانون تملک آپارتمانها ، قانون افراز و فروش املاک مشاع ، قوانین مرتبط با سرقفلی و حق کسب یا پیشه یا تجارت از روابط موجر و مستاجر ،قانون شهرداری و بسیاری از قوانین دیگر میباشد.
۳. مهارتهای ارتباطی:
وکیل ملکی باید برای برقراری ارتباط مؤثر با موکلین و سایر طرفهای معاملاتی دارای مهارتهای ارتباطی خوبی باشد. این تواناییها شامل مهارتهای گفتاری، نوشتاری و گوش دادن موثر میشوند.
۴. قدرت مذاکره:
وکیل ملکی باید قدرت مذاکره چشمگیری داشته باشد و بتواند به بهترین نتیجه ممکن برای موکل خود دست یابد. مذاکره مسالمتآمیز با طرفهای دیگر معامله موجب دستیابی به توافقات مهمی در معاملات ملکی میشود.گاهی یک پیشنهاد طلایی و به موقع و کارشناسی به طرف مقابل یا موکل پرونده و مشکل پیش آمده را به سمت و سویی خواهد برد که تصورش در ابتدای امر برای طرفین قرارداد غیر ممکن می نمود.
۵. دلسوزی نسبت به منافع موکل:
وکیل ملکی باید در همه مراحل معامله، منافع موکلین را در نظر بگیرد و بر دفاع از آنها تمرکز کند. از جمله مسئولیتهای وکیل ملکی، حفاظت از منافع مالی و حقوقی موکل است. این بدان معنا نیست که وکیل از هر طریق ممکن حتی به صورت نامشروع و غیر قانونی و یا بکار بردن دروغ و ترفندهای نادرست منافع موکل را حفظ نماید بلکه او میبایست با وجدان بیدار و هوشیار همچنان که قواعد انسانیت را حفظ میکند منافع موکل را از یاد نبرد.
۶. قابلیت حل اختلافات:
وکیل ملکی باید توانایی خوبی در حل اختلافات داشته باشد و بتواند به شیوهای حرفهای و قانونی، مشکلات را حل کند. این مهارتها شامل تحلیل مسئله، پیشنهاد راهکارهای قانونی و دفاع از منافع مشتری در دادگاه میشوند.گاهاً طرف مقابل دعوای موکل شما همسر اوست که ملک موکل شما را برای گرفتن مهریه یا عناوین دیگر توقیف نموده ؛
لذا در این برهه وکیل ملکی با تبعات رفع اختلافات خانوادگی مواجه خواهد بود. در نهایت، یک وکیل ملکی خوب باید قابل اعتماد، صادق، حرفهای و در پاسخگویی به سوالات موکلین ماهر باشد. این ویژگی از آن دسته از ویژگی هایی است که بسیاری از وکلا از آن دوری میکنند متاسفانه این طیف از وکلا تلاش بر تحقق عکس قضیه یعنی عدم حل اختلاف داشته تا با پیش روی بیشتر در دادگاه حق الوکاله بیشتری دریافت نمایند .
زمانی که موکل این احساس را دریابد که وکیل او بهترین و کوتاهترین راه برای حل مشکل او را انتخاب نموده ، اعتماد بیشتری خواهد نمود لذا توانایی برقراری ارتباط صمیمانه و ارائه مشاورههای حقوقی قابل فهم و جامع نیز از جمله ویژگیهای مهمی هستند که یک وکیل ملکی باید داشته باشد. اگر برای حل مشکلات ملکی خود نیاز به وکیل دارید، با کارشناسان و وکلای ما در ایران آرتا تماس بگیرید تا شما را یاری کنند.
چگونه وکیل ملکی را انتخاب کنیم؟
در این بخش به برخی از روشهایی اشاره میکنیم که میتوانند در انتخاب وکیل ملکی متخصص و مناسب به شما کمک کنند:
۱. تحقیق و جستجو:
انجام تحقیق و جستجوی دقیق در مورد وکلای ملکی متخصص در منطقه یا شهر شما، اولین مرحله در انتخاب یک وکیل ملکی خوب است. میتوانید از منابع مختلف مانند وبسایتها، افراد آگاه در این زمینه و نظرات موکلین قبلی استفاده کنید تا در مورد وکلای ملکی موجود اطلاعات بیشتری کسب کنید.
۲. تخصص در حوزه مورد نیاز:
بررسی تخصص و تجربه وکیل ملکی در حوزه مورد نیاز شما مهم است. بهتر است وکیل مورد نظر در زمینه امور ملکی یا حوزه اختصاصی که مد نظر شماست، سابقه کاری مستندی داشته باشد. برای مثال در امور حقوقی مربوط خرید و فروش مسکن، رهن و اجاره، مشکلات مالکیت و موارد مشابه فعالیت چشمگیری داشته باشد.
۳. مشاوره و مصاحبه:
پیش از انتخاب وکیل ملکی میتوانید با وکلای مختلف مصاحبه کنید و درخواست مشاوره اولیه کنید. این مرحله به شما کمک میکند تا با وکیل ملکی در ارتباط باشید و نحوه کار و روش کار او را بررسی کنید. همچنین، میتوانید سوالات مورد نیاز خود را مطرح کرده و به تجربه و مهارت وکیل ملکی در پاسخگویی توجه کنید.
البته در این بخش شاید بعلت عدم علم و آگاهی و تخصص خود در این حوزه قادر به تشخیص شخص برتر نشوید اما د. هر صورت میتوانید نحوه تسلط وکلای مختلف را در بسط موضوع و مشکل خودتان مورد بررسی قرارداده تا انتخاب بهتری داشته باشید.
۴. قیمت و هزینه:
در نهایت، هزینه خدمات وکیل ملکی نیز مهم است. قبل از انتخاب وکیل ملکی، باید با او در مورد ساعتهای کاری و هزینههای مرتبط با خدمات او صحبت کنید. همچنین، در نظر داشته باشید که قیمت پایین به تنهایی معیار خوبی برای انتخاب نیست و باید توجه خود را به کیفیت و تجربه نیز داشته باشید.
و از طرفی صرفاً پیشنهاد قیمت بالا از سوی وکیل نیز تنها معیار خوبی برای انتخاب بهترین نیست چراکه شما میزان قیمت را با قیاس با تخصص و تجربه وکیل ارزیابی نموده تا بتوانید به جمع بندی مفیدی دست یابید.
نتیجهگیری
وکلای ملکی با داشتن دانش و تخصص حقوقی در زمینه معاملات ملکی، نقش بسیار مهمی در حفاظت از منافع مشتریان، تسهیل فرآیند معاملات، ارائه مشاوره حقوقی و حل اختلافات دارند.حضور وکلای ملکی در معاملات ملکی باعث اعتماد بیشتر مشتریان و حفظ حقوق آنها میشود.
لذا، همکاری با وکیل ملکی در معاملات ملکی بسیار توصیه میشود.
مراجعه به وکیل ملکی در مواردی مثل خرید و فروش ملک، قراردادهای رهن و اجاره، مشکلات مربوط به مالکیت و امور مربوط به ارث و وصیتنامه و دعاوی مرتبط با تمامی این امور در دادگاه ، اهمیت بسزایی دارد.
وکیل ملکی با دانش و تخصص حقوقی خود، میتواند به شما در حفظ منافع، پیشگیری از مشکلات و ارائه راهکارهای قانونی کمک کند. در صورتی که برای مشکلات ملکی خود نیاز به مشاوره یا راهنمایی دارید، با وکلا و کارشناسان ما در ایران آرتا تماس بگیرید تا به شما در این زمینه کمک کنند.
پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید
-
10 آذر 1402
14 دقیقه۲ دیدگاه184 نفربهترین وکیل دستور تخلیه فوری مستاجر تهران-۰۹۰۳۸۶۴۰۷۷۵-گروه وکلای ایران آرتا
آیا شما نیاز به یک وکیل دستور تخلیه فوری برای مستاجر یا شخص غاصبی که از ملک شما خارج نمیشود دارید؟ همراه ما باشید تا شما را با نکات تخلیه ملک استیجاری و مشخصات و ویژگی های بهترین وکیل دستور…
ادامه مطلب -
8 آبان 1402
13 دقیقهبدون دیدگاه595 نفر۲۴ نکته در الزام به تنظیم سند رسمی-گروه وکلای ایران آرتا
دعوای الزام به تنظیم سند رسمی یکی از مهمترین و تخصصی ترین دعاوی حقوقی است که تنها نسبت به اموالی که مالکیت آنها توسط اسناد رسمی احراز میگردد ، در دادگاه های حقوقی قابلیت طرح دارد. اموال مختلفی وجود دارد…
ادامه مطلب -
29 خرداد 1402
7 دقیقهبدون دیدگاه127 نفراخذ پایان کار-گروه وکلای ایران آرتا
اخذ پایان کار یکی از مراحل مهم در فرآیند ساخت و ساز ساختمانها است که توسط شهرداری یا سازمان مربوطه انجام میشود. گواهی پایان کار به سند رسمی گفته میشود که معمولا پس از اتمام عملیات ساختمانی بر اساس درخواست…
ادامه مطلب -
21 مرداد 1402
11 دقیقهبدون دیدگاه287 نفرسرقفلی چیست؟-۰۹۱۲۸۰۴۶۳۹۴-گروه وکلای ایران آرتا
سرقفلی یا حق کسب یا پیشه یا تجارت؟ واقعا سرقفلی چیست؟ این مقاله از سوی گروه وکلای ایران آرتا تقدیم شما: تعداد زیادی از حقوقدانان و وکلا هم ، برای توصیف سرقفلی با ابهام مواجه هستند و ماهیت دقیق آن…
ادامه مطلب
با درود. سعید حمیدی هستم و ساکن آمریکا. حدود ۳۵ سال پیش پدرم فوت نمود و من به برادرم که مقیم ایران است وکالت تمام اختیار دادم تا امور ارث ایشان را اداره نماید. بطور خلاصه یک قطعه زمین در کرج به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع معلوم نشد چگونه از دست رفت.
حدود سه سال پیش مادرم فوت نمود و یک آپارتمان در خیابان گاندی برای من و برادر و خواهرم باقی گذاشت (به تسبت مساوی). من به برادرم اعتماد نکرده و از طریق مکاتبه وکیل گرفتم که ملک و اسباب و اثاثیه فروخته و با حساب بانکی بین وراث تقسیم شود. اما وکیل من تمامی امور را به عهده وکیل برادرم گذاشته و حتی یک برگ با دادگاه پر نکرده. دو بار از طریق دادگاه اقدام به فروش شده ولی بفروش نرفته. برادرم ملک را در اختیار داشته و از فروش اموال منقول و تقسیم حساب بانکی جلوگیری نموده و حتی گفته اگر به ایران بیایم حق سکونت در آنجا را برای چند روز ندارم در صورتی که ایشان ۳ سال است که آپارتمان را در اختیار داشته و وقتی خواهرم به ایران میرود آنجا سکونت میکند.
مناحتیاج به وکیلی دارم که تمامی این امور را در دست گرفته و با درایت و کاردانی به نتیجه برساند.
منمدارک انحصار وراثت و غیره را دارم.
لطفا نظر خود را بمن از طریق ایمیل اطلاع دهید.
سلام پاسخ شما خدمتتون ایمیل شد