بهترین وکیل مالیاتی متخصص تهران-۰۹۱۲۸۰۴۶۳۹۴-گروه وکلای ایران آرتا

12 آبان 1402

بروزرسانی: ۱۰ آذر ۱۴۰۲

13 دقیقه
۲ دیدگاه
365 نفر

قبل از اینکه یک وکیل مالیاتی متخصص را تعریف نموده و خصوصیات و ویژگی های او را بیان نماییم ابتدا می بایست تعریفی از مالیات بدست دهیم. مالیات مبلغی به وجه رایج مملکت است که در هرکشوری از مودیان مالیاتی اخذ می گردد. این مبلغ با توجه به قوانین مختلف مالیاتی که توسط حکومتها وضع می گردد ، از مشمولین آن دریافت و در بودجه دولت واریز می شود که این مبالغ سنگ بنای انجام کارهای عمرانی و بهداشتی و ساختارهای عمومی و نظامی و غیره خواهد شد.

در واقع بخش عظیمی از درآمد دولتها از دریافت مالیات بوجود می آید. بعضی از کشورهایی نظیر کشورهای اروپایی و غربی که منابع طبیعی زیادی ندارند ، تنها راه درآمدزایی دولت را از طریق اخذ مالیات برنامه ریزی کرده اند. گروه وکلای ایران آرتا در این مقاله قصد دارد تا شما را با بهترین و قویترین وکیل مالیاتی متخصص تهران آشنا نماید.

ما قصد نداریم نام شخص یا وکیل خاصی را بعنوان بهترین وکیل مالیاتی به شما معرفی نماییم ؛ هرچند این مجموعه به تخصص و تبحر تمامی وکلای خود ایمان داشته و آنان را از بهترین وکلای تهران و ایران می داند لکن با توضیحات پیش رو تلاش داریم تا خصوصیات بهترین وکیل مالیاتی را برای شما بازگو نموده تا با اطلاعات مکتسبه ، خود تصمیم به انتخاب وکیل مورد نظرتان بگیرید اما قبل از ارائه این اطلاعات می خواهیم شما را با قوانین مرتبط با نهاد مالیات آشنا نماییم.

 

قوانین جدید مالیاتی مورد استفاده وکیل مالیاتی

وکیل مالیاتی

قوانین مالیاتی زیادی از قبل از انقلاب و پس از آن در ایران تصویب گردیده که بسیاری از آنها توسط شورای نگهبان از لحاظ مخالفت با قانون و شرع مورد ایراد و اصلاح یا نسخ گردیده که با ورود به متن قوانین مانند قانون مالیات های مستقیم یا دیگر قوانین مانند قانون محاسبات عمومی به وضوح قابل مشاهده است. اصلی و مهمترین این قوانین عبارت است از:

  1. قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ با اصلاحات بعدی
  2. قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰
  3. قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب ۱۳۹۸
  4. قانون محاسبات عمومی
  5. آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۲۱۸ قانون مالیات های مستقیم
  6. آیین نامه اجرایی ماده ۲۱۹ قانون مالیات های مستقیم

و بسیاری از قوانین مالیاتی دیگر که نیازی به ذکر آنها در این مقاله احساس نمی گردد. لذا از بین قوانین فوق توضیحات مختصری در خصوص سه قانون اول بیان میکنیم که بیشترین ابتلا و استفاده وکیل مالیاتی متخصص از آن قوانین مالیاتی بوده و مابقی آنان را در صورت علاقه مندی عزیزان به مطالعه اختیاری آنان وا می گزاریم.

این قانون مشتمل بر ۲۸۲ ماده است که تمامی مشمولین پرداخت مالیات و نحوه وصول و میزان آن و همچنین شیوه وتشریفات وصول و آیین دادرسی و رسیدگی به اختلافات مالیاتی بین مودیان مالیاتی و اداره مالیات بیان گردیده .

این مالیاتها شامل مالیات بر درآمد مشاغل ، مالیات بر ارث و انتقال ماترک متوفی به وراث یا هر خریدار دیگر ،مالیات بر نقل و انتقال املاک و وسایل نقلیه زمینی و هوایی و دریایی ، مالیات بر اجاره املاک و بسیاری از نکات دیگر که نیاز به مطالعه دقیق این قانون بوده و وکیل مالیاتی متخصص این حوزه بسیار کارگشای شما در این موضوعات خواهد بود.

این قانون بر مصرف کنندگان تاثیری ندارد. در واقع این فروشنده است که موظف به افزایش درصدی بر قیمت کالا یا خدمات است . تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل تولیدی و خدماتی در هر مرحله از تولید ، مبلغی را بر کالا و خدمات می افزایند که این مبلغ بعنوان مالیات بر ارزش افزوده در نهایت به دولت پرداخت خواهد شد. در تمامی مراحل اقتصادی اعم از واردات و صادرات ، تولید و توزیع و مصرف مالیات بر ارزش افزوده اعمال می گردد. بنابراین ما با سه نوع مالیات بر ارزش افزوده مواجه خواهیم بود :

۱- مالیات بر ارزش افزوده تولید

۲- مالیات بر ارزش افزوده درآمدی

۳- مالیات بر ارزش افزوده مصرفی

  • قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب ۱۳۹۸

وکیل مالیاتی

قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

این قانون مشتمل بر ۲۹ ماده است که گروههای شغلی مختلف را مکلف به داشتن پایانه فروشگاهی یا همان دستگاه کارت خوان نموده تا از طریق پایش آن بتواند موارد درآمدی مودیان را بهتر رصد کرده و عدالت بیشتری را در اخذ مالیات اجرا نماید.

اصلی ترین و جدیدترین قوانین مالیاتی که یک وکیل مالیاتی متخصص جهت حمایت و دفاع از حقوق مودی مالیاتی بعنوان موکل می بایست اشرافیت کاملی نسبت به آن داشته باشد ، قوانین ذکر شده فوق و تعدادی دیگر از آیین نامه ها و بخش نامه هاست که در ادامه بدان اشاره خواهد شد.

وکیل مالیاتی متخصص کیست؟

بهترین وکیل مالیاتی متخصص و خبره کسی است که علاوه بر تسلط کامل بر قوانین نامبرده فوق ، علم و آگاهی کامل نسبت به آراء وحدت رویه های مالیاتی دیوان عالی کشور و آراء وحدت رویه یا ایجاد رویه های مالیاتی دیوان عدالت اداری و علم و آگاهی نسبت به آراء وحدت رویه هیات عمومی شورای عالی مالیاتی و همچنین مصوبه ها و بخشنامه های وزارت امور اقتصادی و دارایی و خود اداره مالیات در این خصوص داشته تا بتواند بهترین بهره گیری از مقرره های قانونی را نسبت به موکلین خود داشته باشد.

او شخصی است که چنانچه قبل از تهیه اظهارنامه مالیاتی برای مشاوره به او مراجعه کنید شما را در نحوه پر نمودن فرم مخصوص کمک خواهد نمود او در این مرحله باعث خواهد شد که متحمل مالیات کمتری بشوید شاید فکر کنید که او روش های فرار مالیاتی را به شما خواهد آموخت ولی اشتباه متوجه شدید وکیل مالیاتی متخصص به تعلق مالیات طبق قانون به اصناف و حرفه ها و نوع اشخاص چه حقیقی و چه حقوقی مشمول مالیات آگاهی دارد.

وکیل مالیاتی

او در چگونگی استفاده از پایانه های فروشگاهی و تنظیم تراز مالی سالانه و حسابرسی شخصی و اسناد و مدارک لازمه شما را یاری خواهد رساند و اگر چنانچه پس از ارسال اظهارنامه مالیاتی به وی مراجعه نمایید قطعاً ایرادات و نکات مهمی را به شما گوشزد خواهد نمود. و در واقع در هر مرحله از سیر مراحل مالیاتی چراغ راهنمای شما خواهد بود .اکثر عزیزان پس از صدور برگ تشخیص و گاهاً پس از قطعی شدن صورتحساب مالیاتی به وکیل مالیاتی مراجعه میکنند.که این اشتباه بزرگی است.

هرچند که در این مرحله نیز باز کورسوی امیدی باقی است .در کشور ما بعلت فقر اطلاعاتی افراد در استفاده از وکیل دادگستری معمولاً افراد با تاخیر زیاد و پس از ناتوانی در انجام امور حقوقی خود به وکیل مراجعه میکنند در تمامی دعاوی و مسائل حقوقی اینگونه است.در بحث مالیاتی نیز مراجعه دیر هنگام شما به وکیل مالیاتی شما را تنها با مراجع حل اختلاف مالیاتی روبرو خواهد کرد.

علاوه بر تمامی مواد قانونی  نامبرده فوق ،یک وکیل مالیاتی متخصص و خبره شخصی است که بر بسیاری از اصول مالیاتی نیز آگاهی داشته باشد. اصولی نظیر :

۱- اصل عدم شمول مالیات منعکس در اصل ۵۱ قانون اساسی

۲-اصل قانونی بودن مالیات

۳- اصل سالانه بودن مالیات

۴- اصل سهولت مالیات (اصل توانایی پرداخت مودیان)

۵- اصل اجرای فوری احکام مالیاتی

و اصول دیگری که در هیچ کجای قوانین مالیاتی به صراحت پیش بینی نشده اما از روح قوانین میتوان این اصول را نتیجه گیری کرد که البته این نتیجه گیری نیز در تخصص عوام نبوده نیاز به تخصص و مهارت و سالها تحصیلات و تجربه کاری یک وکیل مالیاتی متخصص دارد.

گاهی دیده ام که بر روی بعضی کتابهای قانون نوشته اند که وکیل خود باشید. بله آشنایی و دانستن و مطالعه قوانین قطعاً کار خوبیست و بسیار میتواند در دانستن حقوق اجتماعی به شما آگاهی دهد اما نکاتی در علم حقوق وجود دارد که تنها با خواندن قوانین بدان مسلط نخواهید شد. و صرفاً لازم است یک حقوقدان باشید تا موضوع را کاملاً درک نموده و آنطور که باید بکارگیری کنید.

و در نهایت آگاهی و علم و هوش یک وکیل مالیاتی در تمام موارد فوق و در تمام مقاطع به کمک شما خواهد آمد و موجب جلوگیری از ضرر مالی بیشتر خواهد شد. در اینجا میخواهم مراجع حل اختلاف مالیاتی را برای شما بازگو کنم در واقع همان مراجعی که هر شخصی چه حقیقی و چه حقوقی و چه وکلای آنان برای دفاع از موکل در اخذ مالیات نیاز دارند که این مراجع را شناخته و با کارکرد آن آشنا باشند.

وکیل مالیاتی در مراجع حل اختلاف مالیاتی

  • رسیدگی مامور مالیاتی قبل از شروع فرایند دادرسی

طبق ماده ۲۳۸ قانون مالیاتهای مستقیم این مرحله ،اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی یا برگ مطالبه یا برگ استرداد ظرف ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ توسط مودی یا وکیل وی بوده ؛ بطوریکه با ارائه این اوراق به اداره امور مالیاتی و ارائه دلایل و اسناد و مدارک کتباً تقاضای رسیدگی مجدد نماید .

این رسیدگی نوعی رسیدگی توسط مسئولین مالیاتی است.اگر مسئولین دلایل و اسناد ابرازی مودی را برای رد اوراق مالیاتی یا تعدیل درآمد ماخذ ، موثر تشخیص ندهند باید موضوع را بصورت مستدل و با ذکر استدلال در پرونده منعکس نمایند.

  • انجام دادرسی توسط هیات حل اختلاف بدوی

مواد ۱۷۰ و ۲۴۰ قانون مالیاتهای مستقیم صلاحیت هیات های حل اختلاف مالیاتی را بیان داشته. این هیات ها چه در مرحله بدوی و چه تجدیدنظر ،متشکل از یکنفر نماینده سازمان امور مالیاتی کشور ، یکنفر از میان قضات بازنشسته یا حقوقدانان مطلع در امور مالیاتی و یکنفر نماینده از سوی مودی هستند. پرونده مالیاتی به دو علت به لین هیات ارجاع میشود :

۱-چنانچه مودی ظرف مهلت ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ کتباً به برگ تشخیص (یا برگ مطالبه یا برگ استرداد)اعتراض کند.

۲-چنانچه برگ تشخیص مالیات طبق مقررات تبصره ۱ ماده ۲۰۳ و ماده ۲۰۸ قانون مالیاتهای مستقیم ابلاغ شده باشد (ابلاغ قانونی) ؛ اما مودی اقدام به پرداخت و یا اعتراض نزد اداره امور مالیاتی ننموده باشد.

پس از ارجاع پرونده به این هیات ، وقت رسیدگی جهت حضور مودی یا وکیل مالیاتی وی و نیز اعزام نماینده اداره امور مالیاتی به آنها ابلاغ خواهد شد به نحوی که فاصله تاریخ ابلاغ و روز تشکیل جلسه هیات کمتر لز ده روز نباشد.

  • انجام دادرسی توسط هیات حل اختلاف تجدیدنظر

ماده ۲۴۷ ق.م.م راجع به هیات های حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر است که صلاحیت رسیدگی به اعتراضات نسبت به آراء صادره از هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی با همان ساختار و ترکیب اعضا است. در صورت اعتراض مودی یا وکیل مالیاتی وی و یا ماموران مالیاتی نسبت به رای صادره از هیئت حل اختلاف مالیاتی بدوی در مهلت ۲۰ روزه اعتراض هیئت حل اختلاف تجدید نظر ، اقدام به رسیدگی مجدد و صدور رای قطعی و لازم الاجرا خواهد نمود. فلذا سازمان امور مالیاتی می‌تواند مطابق رای اخیر اقدام به صدور برگ تشخیص قطعی نماید.

لذا رای قطعی هیئت تجدید نظر لازم الاجرا بوده و تنها در سه مورد توقف چنین رای قطعی ، امکان‌پذیر می‌باشد :

۱- موقوف الاجرا شدن رای برابر ماده ۲۵۹ق.م.م

۲- نقض رای توسط شعبه شورای عالی مالیاتی

۳- صدور دستور موقت توسط دیوان عدالت اداری

  • شورای عالی مالیاتی

صلاحیت این شورا طبق مواد قانون مالیاتهای مستقیم رسیدگی به اعتراضات نسبت به آراء هیات های حل اختلاف مالیاتی تجدیدنظر می باشد.این شورا دارای ۱۶ شعبه است که هر شعبه مرکب از سه نفر عضو است. رییس و اعضای شعب از طرف رییس شورای عالی مالیاتی منصوب می شوند. بنابراین آرایی که از سوی هیات حل اختلاف تجدیدنظر صادر و در مهلت مقرر مورد اعتراض مودی یا وکیل مالیاتی وی واقع نگردیده و قطعی شود ، امکان اعتراض در شورای عالی مالیاتی وجود نخواهد داشت.

همچنین آراء قطعی هیات های حل اختلاف مالیاتی یک مرحله ای قابل شکایت در شعب شورا نخواهد بود. و نکته دیگر اینکه این شعب آراء قطعی هیات های تجدیدنظر را تنها از حیث نقض قوانین و مقررات یا ادعای نقص در رسیدگی بررسی می کنند. مثلاً عدم توجه ماموران مالیاتی به الزامات صدور برگ تشخیص مذکور در ماده ۲۳۷ ق.م.م و عدم توجه هیات های بدوی و تجدیدنظر به این موضوع از مصادیق نقض قوانین و مقررات محسوب است و مصداق نقص در رسیدگی نیز مانند عدم بررسی بخش یا بخش هایی از اعتراض مودی یا وکیل مالیاتی ، توسط هیات های حل اختلاف می باشد.

  • هیات موضوع ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات های مستقیم

این هیات به تعداد اعضای سه نفر می باشد که ماده ۲۵۱ مکرر آن را پیش بینی نموده و تنها توسط خود وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب می شوند و پرونده های مالیاتی به این هیات ارجاع می شود که یا آراء قطعی  مالیاتی صادره موضوع این قانون باشد و یا موضوع مالیاتهای  غیر مستقیم که در مرجع دیگری قابل شکایت نبوده و از طرف مودی یا وکیل مالیاتی  ادعای غیر عادلانه بودن آن میگردد.

برای اعتراض در هیات موضوع ماده ۲۵۱ مکرر مودی مالیاتی می بایست در سامانه مخصوصی که از طرف وزارت اقتصاد معرفی شده به آدرس اینترنتی dad.mefa.ir  ثبت نام و سپس فرم های مخصوص را تکمیل نماید.

  • دیوان عدالت اداری

بالاترین مرجع اداری کشور دیوان عدالت اداری است که نیاز به مقاله ای مجزا برای شناسایی و توضیحات لازم از جانب این گروه وکلاست که در آینده نزدیک به آن خواهیم پرداخت . و در این مقطع کافی است که بگوییم این مرجع اداری طبق ماده ۱۰ آن ، مرجع رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از:

الف – تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها و مؤسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها و سازمان تأمین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و مؤسسات وابسته به آن‌ها.

ب – تصمیمات و اقدامات مأموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آن‌ها.

۲ – رسیدگی به اعتراضات و شکایات از آراء و تصمیمات قطعی هیأتهای رسیدگی به تخلفات اداری و کمیسیون‌هایی مانند کمیسیون‌های مالیاتی، هیأت حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون موضوع ماده (۱۰۰) قانون شهرداری‌ها منحصراً از حیث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آن‌ها.

۳ – رسیدگی به شکایات قضات و مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مستخدمان واحدها و مؤسسات مذکور در بند (۱) و مستخدمان مؤسساتی که شمول این قانون نسبت به آن‌ها محتاج ذکر نام است اعم از لشکری و کشوری از حیث تضییع حقوق استخدامی.

تبصره ۱ – تعیین میزان خسارات وارده از ناحیه مؤسسات و اشخاص مذکور در بندهای (۱) و (۲) این ماده پس از صدور رأی در دیوان بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی است.

تبصره ۲ – تصمیمات و آراء دادگاه‌ها و سایر مراجع قضائی دادگستری و نظامی و دادگاه‌های انتظامی قضات دادگستری و نیروهای مسلح قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی‌باشد.

بنابراین یک وکیل مالیاتی می بایست علاوه بر تبحر بر نکات مالیاتی و مراجع حل اختلاف مالیاتی ، محکوم به موفقیت در بالاترین مرجع اداری کشور نیز بوده و بر قوانین اداری و آراء وحدت رویه دیوان عدالت اداری نیز همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد مشرف باشد.

نتیجه گیری و پیشنهاد

امیدواریم از این مقاله بهره برداری کافی را نموده باشید در انتهای این نوشتار باید بگویم نتیجتاً یک وکیل مالیاتی متخصص و خبره بخوبی میتواند دغدغه های شما را نسبت به مسئله مالیات مرتفع نماید و شما با خیال راحت صرفاً به فکر فعالیت اقتصادی خود باشید. امروزه بسیاری از افراد بعلت مشکلات مالیاتی ، تمرکز  بر فعالیت صنفی و تخصصی خود را تا حدودی زیادی از دست داده اند و حتی گاهاً دیده شده به فکر مهاجرت به کشورهای اروپایی افتاده اند.

شما با انعقاد قرارداد وکالت با یک وکیل مالیاتی و پرداخت حق الوکاله ناچیز نسبت به مبالغ مالیاتی سنگین و سپردن صفر تا صد درآمدهای مشمول مالیات به او از ضررهای مالی زیاد جلوگیری می نمایید. گروه وکلای ایران آرتا آماده پاسخگویی به تلفنها و مراجعات حضوری و آنلاین شما برای اخذ مشاوره و سپس با انتخاب بهترین وکیل مالیاتی متخصص برای پرونده شما عزیزان بار بزرگی را از دوش شما برخواهد داشت .

4.8/5 - (11 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. مجید

    سلام مبلغ مالیات من ۱۰۰ میلیون تومان شده من چجوری میتونم اعتراض کنم آیا فایده ای داره؟

    1. monaqwerty66

      با سلام اگر مدت اعتراض یک ماهه شما نگذشته میتونید به هیات حل اختلاف مالیاتی اعتراض کنید.

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره حقوقی رایگان 02191099035