اخذ پایان کار-گروه وکلای ایران آرتا

29 خرداد 1402

بروزرسانی: ۱۰ مهر ۱۴۰۲

7 دقیقه
بدون دیدگاه
125 نفر

اخذ پایان کار یکی از مراحل مهم در فرآیند ساخت و ساز ساختمان‌ها است که توسط شهرداری یا سازمان مربوطه انجام می‌شود.

گواهی پایان کار به سند رسمی گفته می‌شود که معمولا پس از اتمام عملیات ساختمانی بر اساس درخواست مالک، توسط شهرداری صادر شده و به عدم تخلف در ساخت بنا و عدم بدهی مالک به شهرداری گواهی می‌دهد.

بسیاری از افراد برای اینکه از صحیح پیش رفتن مراحل قانونی کار خود اطمینان حاصل کنند از وکلا و کارشناسان حقوقی کمک می‌گیرند. در این مقاله سعی داریم توضیحاتی کامل راجع به اخذ پایان کار توسط وکیل ارائه دهیم.

اخذ پایان کار

گواهی پایان کار

بدون شک، گواهی پایان کار اهمیت بسیاری در حفظ استانداردهای ساخت و ساز و رعایت قوانین شهرسازی دارد.

این موضوع نه تنها به منظور ایجاد ساختمان‌های ایمن و استاندارد حائز اهمیت است، بلکه در بحث رعایت قوانین شهرسازی و جلوگیری از احتمال وقوع مشکلات در آینده نیز نقش به‌سزایی دارد.

اخذ گواهی پایان کار معمولا به دو صورت انجام می‌شود. گاهی خود مالک رسمی ملک برای این کار اقدام کرده و درخواست خود را ارائه می‌دهد. گاهی نیز اخذ پایان کار توسط وکیل صورت می‌گیرد که در ادامه بیشتر به این موارد می‌پردازیم.

روند اخذ پایان کار توسط مالک رسمی ملک

از نظر قانونی، مالک رسمی ملک مسئول اخذ پایان کار است. او باید درخواست خود را به شهرداری ارائه کند و در صورت رعایت معیارها و قوانین مربوطه، گواهی پایان کار به او اعطا می‌شود.

در این حالت، مالک مستقیماً با شهرداری در تعامل است و نیازی به وکیل ندارد.

 

اخذ پایان کار

اخذ پایان کار توسط وکیل

در صورتی که ساختمان از طریق قرارداد مشارکت در ساخت بنا شده باشد، معمولاً وکیل با داشتن وکالت‌نامه کاری که از مالک گرفته است، برای اخذ گواهی پایان کار اقدام می‌کند.

وکالت نامه کاری مجوزی است که مالک به وکیل می‌دهد تا به نمایندگی از خود، درخواست صدور پایان کار را به شهرداری ارائه کند. همچنین گاهی ممکن است شهرداری از صدور گواهی پایان کار امتناع کند.

در این صورت، پرونده کار نیاز به شفاف‌سازی توسط شخصی مجرب دارد. نقش وکیل در چنین شرایطی برای انجام امور حقوقی و نمایندگی در برابر شهرداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر با چنین مشکلی روبه‌رو هستید، کارشناسان ما در ایران آرتا می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

وظایف وکیل در اخذ پایان کار

در صورتی که شهرداری به دلایلی غیر موجه از صدور گواهی پایان کار امتناع کند، خواهان می‌تواند از طریق وکیل خود دعوی الزام به صدور پایان کار را مطرح کند.

وکیل در این شرایط وظیفه دارد با جمع‌آوری مدارک مورد نیاز، تهیه دلایل قانونی و مستندات مربوطه و ارائه آنها به شهرداری برای اخذ گواهی پایان کار فعالیت کند.
مهم‌ترین نقش وکیل در این فرآیند، مشاوره حقوقی است. وکیل می‌تواند بر اساس قوانین و مقررات مربوطه، به خواهان توضیح دهد که آیا امتناع شهرداری از صدور گواهی پایان کار قانونی است یا خیر.

در صورتی که امتناع شهرداری غیرقانونی باشد، وکیل می‌تواند راه‌های حل قانونی را برای رفع این مسئله ارائه دهد.

همچنین وکیل باید به عنوان نماینده خواهان، با شهرداری در تعامل باشد. این تعامل شامل تهیه و ارائه مدارک لازم، تقدیم دلایل و مستندات قانونی مبنی بر اجازه صدور پایان کار و گسترش ارتباطات مکتوب و شفاهی با شهرداری می‌شود.

وکیل باید با دقت درخواست‌ها و مطالبات خواهان را مورد بررسی قرار داده و به طور کامل و قانونی در مورد امتناع شهرداری تحقیق و بررسی انجام دهد.

اخذ پایان کار توسط وکیل در موارد فروش ملک

در صورتی که ملکی فروخته شده ولی هنوز پایان کار صورت نگرفته باشد، خواهان می‌تواند دعوی الزام به اخذ پایان کار را مطرح کند. این موضوع معمولا در صورتی که مالک قبلی تعهد به اخذ پایان کار را نداشته باشد یا اقدام لازم را انجام ندهد، اهمیت پیدا می‌کند.

وکیل در این موارد می‌تواند به عنوان نماینده خواهان در دادگاه اقدام کند و از شهرداری الزام به صدور پایان کار را بخواهد.

منظور از خواهان و خوانده در اخذ پایان کار

در دعوی الزام به اخذ پایان کار، خواهان (درخواست‌کننده) نقش اصلی را بازی می‌کند و خوانده (طرف مقابل) شخصی است که متعهد به اخذ گواهی پایان کار بوده و از انجام این تعهد امتناع می‌کند.

خوانده می‌تواند مالک، فروشنده یا وکیل مالک باشد. در صورتی که شهرداری موظف به صدور گواهی پایان کار باشد، خوانده در اینجا شهرداری مربوطه خواهد بود.

پس از قطعیت حکم صادر شده در دعوی الزام به اخذ پایان کار، خواهان می‌تواند درخواست اجرای رأی را ارسال کند. پس از صدور اجراییه (فرمان اجرایی)، این اجراییه به خوانده ابلاغ می‌شود و مهلت ۱۰ روز برای دریافت گواهی پایان کار به او داده می‌شود.

در صورتی که خوانده از اجرای حکم امتناع کند، خواهان می‌تواند با مجوز مقام قضایی و با پرداخت هزینه مربوطه، برای اخذ پایان کار توسط وکیل اقدام کرده و هزینه‌های پرداخت شده را از خوانده مطالبه کند.

مهم است به این نکته اشاره کنیم که برای مطالبه هزینه‌های پرداخت شده، نیازی به طرح دعوای جداگانه نیست و می‌توان مبالغ پرداختی را بر اساس حکم و اجراییه صادر شده از خوانده دریافت کرد.

این بدین معنی است که خواهان می‌تواند به دادگاه مربوطه مراجعه کند و درخواست تعیین مبلغ هزینه‌های پرداخت شده را بر اساس حکم قضایی صادره نماید و محکوم علیه را متعهد به پرداخت این مبالغ کند.

روند اخذ پایان کار توسط وکیل

در ابتدا، وکیل به خواهان کمک می‌کند تا حقوق و تعهدات خود را به درستی ارزیابی کند و درخواست الزام به اخذ پایان کار را بر اساس قوانین و مقررات مربوطه آماده کند.

وی همچنین به خواهان راهنمایی می‌کند که چگونه مدارک و مستندات لازم را جمع‌آوری کرده و به درستی ارائه دهد.

بعد از آماده‌سازی درخواست، وکیل می‌تواند به نمایندگی از خواهان در ارتباط با شهرداری و خوانده (متعهد پایان کار) عمل کند. او به نمایندگی از خواهان می‌تواند با شهرداری مکاتبه کرده، جلساتی را ترتیب دهد و تمامی اقدامات لازم برای رسیدگی به درخواست الزام به اخذ پایان کار را انجام دهد.

اگر شهرداری از صدور گواهی پایان کار امتناع کند و یا خوانده به تعهدات خود عمل نکند، وکیل می‌تواند به نمایندگی از خواهان، برای مراجع قضایی و دادگاه‌ها درخواست بفرستد.

در این مرحله از اخذ پایان کار توسط وکیل، وی باید دلایل و مدارک قانونی را برای اثبات امتناع غیرقانونی شهرداری یا خوانده ارائه دهد و تلاش کند تا حقوق و منافع خواهان را در دادگاه به دست آورد.

همچنین، در صورت نیاز به اجرای حکم قضایی و صدور اجراییه، وکیل می‌تواند به نمایندگی از خواهان درخواست اجرای حکم را به محکوم علیه (شهرداری یا خوانده) ابلاغ کند. در صورت عدم اجرای حکم، به دادگاه درخواست اقدامات لازم را برای اجرای حکم داده و گواهی پایان کار را اخذ نماید.

نتیجه‌گیری

به طور خلاصه، در مواردی که شهرداری از صدور گواهی پایان کار امتناع می‌کند، نقش وکیل به عنوان مشاور حقوقی و نماینده خواهان بسیار مهم خواهد.

وکیل با دانش و تجربه حقوقی خود، به خواهان کمک می‌کند تا حقوق خود را دریافت کرده و در صورت لزوم، از طریق مراجع قضایی، اقدامات لازم را برای رسیدگی به این امر انجام دهد.

اخذ پایان کار توسط وکیل در مواردی که شهرداری به دلایل غیر موجه از صدور گواهی پایان کار امتناع می‌کند، قانوناً امکان‌پذیر است. در مواردی که ساختمان از طریق قرارداد مشارکت در ساخت بنا شده است نیز وکیل نقش مهمی در تهیه و ارائه مدارک لازم و نمایندگی در امور حقوقی دارد.

همچنین، در صورت فروش ملک بدون اخذ پایان کار، وکیل می‌تواند به عنوان نماینده خواهان، الزام به اخذ پایان کار را از شهرداری درخواست کند.

5/5 - (5 امتیاز)

پیشنهاد می کنیم این مطالب را هم بخوانید

سوالات و نظرات شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی رایگان مشاوره حقوقی رایگان 02191099035